середа, 11 березня 2015 р.

Автомобіль для АТО

Після того, як волонтери з Печеніжина побували на передовій і доставили допомогу нашим бійцям "прямо в руки", в них виникла ідея допомогти більш предметно по потребах - придбати позашляховик для роботи "в полі". Цим і зайнявся Василь Сметанюк з іншими волонтерами, які вже не перший раз допомагають українським воїнам.
 
ISUZU TROOPER після ремонту і камуфлювання, з номерами "АТО"
 
Для цього був придбаний за кордоном дизельний позашляховик ISUZU TROOPER (обійшовся приблизно у 28 тис.грн., про що більш детально буде описано у фінансовому звіті). Його перевезли в Коломию, де зробили діагностику і заміну деяких деталей. Роботи по зварюванні кузова, посилення ходової частини робив Вінтоняк Дмитро, допомогу надавав його брат Вінтоняк Василь. Грунтовку кузова і камуфлювання типу "urban" робив Кузенко Мирослав. Ці всі роботи майстри з Печеніжина робили безкоштовно.
 
"Доукомплектування" автомобіля )
 
Перед відправкою в зону АТО позашляховик разом з зібраними продуктами були освячені священниками, які заразом і відправили біля пам'ятника Тарасу Шевченку панахиду за загиблими воїнами і за здоров'я тих бійців, які зараз протистоять кремлівській агресії на сході України. Про це зробили репортаж журналісти телеканалу НТК.
Дивитись сюжет про освячення джипа з 3:45
 
Цікавинкою цієї поїздки стало те, що волонтери з Печеніжина придбали живу свиню, яку заколов місцевий м'ясник Петро М. і зробив з неї м'ясні вироби, які відвезли на передову. Як стверджували добровольці "Свіжина з Печеніжина дуже смакувала".
 
Ця свиня "поїхала" з Печеніжина в АТО, де успішно освоїлась! :-)

Поїздка була призначена на 29 січня, підрозділ, в який призначена допомога - Добровольчий Український Корпус, в якому служить добровольцем наш односельчанин Юрій Вовкогон, позивний "Гуцул", місце дислокації - с.Піски (з наголосом на "і").
 
Підпис добровольця з ДУКу "обід в окопах. як смакувало сало з Печеніжина!"
 
Однак через часті обстріли російсько-терористичними військовими формуваннями наших добровольців поїздка була відмінена за півгодини до старту. Бійці попросили почекати декілька днів, коли в них стабілізується ситуація.
 
Добровольці зустріли наших волонтерів з джипом.
 
Поїздка відбулась 8-10 лютого після дзвінка "Гуцула". В поїдку вирушили Василь Сметанюк на ISUZU і Василь Вінтоняк своїм мікроавтобусом з продуктами. Волонтери добрались майже до самих Пісків, де їх зустріли наші добровольці друг "Гуцул" і його кум друг "Терміт", в якого дружина з Печеніжина. 3 автомобілями вони проскочили через міст і дорогу в Піски, яку прострілюють сепаратисти. На базі добровольців пробули тільки декілька годин, оскільки Піски час від часу потерпають від мінометних та артилерійських обстрілів НВФ. Наші бійці показали, де живуть і куди ходять в наряди, розказали про свій побут і бойові будні. Водили на спостережний пункт, з якого спостерігають за рухами ворогів і за тим, що залишилось від Донецького аеропорту. Як відзначає Василь Сметанюк "У них там сувора дисципліна і порядок, все чітко і продумано, у хлопців високий моральний дух!"
 
Тепер джип з Печеніжина в "автопарку" ДУК ПС

 
Волонтери успішно повернулись у Печеніжин. Тепер їхньою метою є зібрати гроші на мікроавтобус на передову, оскільки там є проблема не тільки в продовольстві, а й у його доставці у певні точки і на віддалені пости наших бійців. Звіт по витратах буде підготовлено окремо з чітким вказанням статей витрат. Інформація для тих, хто хоче долучитись до збору грошей і засобів - ВАЖЛИВО: Допомога бійцям АТО з Печеніжина .

П.Ш. На двох останніх фото з кулеметом РПК - наш односельчанин друг "Гуцул", з АК - друг "Терміт".
 
 
 




1 коментар:

  1. Що то є старе і сліпе. Дивлюся на фото спочатку, не читаючи. На одній знимці зауважую здоровенну авіаційну бомбу з напитсом АТО Печеніжин. Ще й тризуб поруч. А тоді до мене доходить, що це не бомба, а свиня! Обсмалена і підписана! Ото Петро комедіянт!

    ВідповістиВидалити